Wanneer

Bij verandering
Veranderingstrajecten vragen veel tijd en aandacht van het management. Vaak zo veel dat het “normale” werk er onder lijdt. Met tijdelijke inzet kunt u het management en dus de business ontlasten.
Door mijn onafhankelijkheid kan ik vaak bruggen slaan tussen mensen of afdelingen. Juist omdat een tijdelijke invulling geen historie heeft binnen uw bedrijf, ben ik snel een geaccepteerde gesprekspartner voor alle partijen.

Bij crises
Elk project kent de verschijnselen: over time, over budget, scope crew en noem alle buzzwords uit de projectmanagement literatuur maar op. Maar, alle projecten die scheef gaan lopen hebben echter wel een aantal zaken gemeenschappelijk. En dat is de kracht van de tijdelijke inzet van expertise op dat vlak: mijn collega’s in de markt en ik hebben dit vaker gedaan en hebben zo simpelweg meer routine in het vaststellen van de pijnpunten.

Tijdens een implementatie
Bij de implementatie van nieuwe systemen of processen is er vaak een mismatch tussen uw expertise en die van uw leverancier(s). Juist daar gaan de meeste van dit soort trajecten mis: het verschil in golflengte tussen beide partijen. U zult er versteld van staan hoeveel geld er verdwijnt in meetings en rapportages alleen maar omdat men elkaar niet begrijpt. Ik kan juist daar een investering bieden die uiteindelijk bespaart: de brug zijn tussen uw organisatie en die van de leverancier.
Een gewilde expertise hierin is het begeleiden van implementatietrajecten van Microsoft Dynamics NAV en AX (v/h Navision en Axapta).