Over mij

Gevestigd in Eindhoven en werkzaam waar nodig ben ik al ruim 25 jaar met veel plezier werkzaam in de ICT. Sinds 2000 doe ik dat als zelfstandig projectmanager en consultant.

In die tijd heb ik bedrijven ondersteund op de volgende gebieden:

• Implementeren van informatiesystemen
• Algemeen interim- en projectmanagement
• Veranderingsmanagement
• Functioneel, technisch en organisatorisch auditen van bestaande implementaties

Zoals vele andere beroepen is managen een “vak” en meer dan een verzameling tips en trucs die op een managementcursus aangeleerd worden. Vaardigheden zijn noodzakelijk en voor een deel aan te leren, maar in de praktijk bewezen management is meer dan dat. Objectiviteit, leidinggeven, stressbestendigheid en multidisciplinair: allemaal zijn ze nodig voor een adequate (project)managementinvulling, en allemaal zijn ze aan te leren en allemaal zijn ze moeilijk in de praktijk te brengen. En juist daarin onderscheid ik mij: niet druk-druk-druk maar beheerst managen en ieders tijd en talenten zo efficiënt en effectief aanwenden.

Welke werkwijze hanteer ik daarbij?
Altijd en overal zal ik samen met u de behoeften van uw bedrijf voorop stellen. Na een snelle maar grondige inventarisatie stel ik in overleg met u de passende oplossing vast. Een oplossing voor uw bedrijf kan altijd uit meer bestaan dan dat ik kan verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een project waar u naast managementcapaciteit ook materiedeskundigheid specifiek voor uw branche nodig heeft. Door mijn uitgebreide netwerk ben ik in staat om u ook daarvoor met de juiste mensen in contact te brengen.
Vanzelfsprekend ben ik door de wol geverfd in projectmanagementmethodes als Prince 2.